Μέχρι 50 πιστοί στους ναούς – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη λειτουργία ναών την εορταστική περίοδο

© OrthodoxTimes

Στη δημοσιότητα δόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα όσον αφορά στις Θείες Λειτουργίες κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Το ΦΕΚ επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα του orthodotimes.gr, που έκανε λόγο για την τέλεση της Θ. Λειτουργίας με την παρουσία από 25 έως 50 πιστών την ημέρα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ΦΕΚ, για τις ημέρες 24-25/12/2020 και 1.1.2021 για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών στις 25 Δεκεμβρίου 2020, 1 Ιανουαρίου 2021 και 6 Ιανουαρίου 2021 με παρουσία πιστών.

Κατά τον εκκλησιασμό επιτρέπεται ένα πιστός ανά 15τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για Μητροπολιτικούς ναούς.

Όσον αφορά στον εορτασμό των Θεοφανείων απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους, ενώ επιτρέπεται εντός των ιερών ναών.

Τις υπόλοιπες ημέρες του Δωδεκαημέρου οι ιερείς θα τελούν με κλειστές τις πόρτες των Ναών τις Ιερές Ακολουθίες.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών οι πιστοί θα μπορούν να παρευρίσκονται στους ναούς για ατομική προσευχή τηρώντας πάντοτε τα περιοριστικά μέτρα που προτείνει η Πολιτεία.

Το orthodoxtimes.gr από την προηγούμενη ήδη εβδομάδα είχε αναφέρει ότι οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές -με τους περιορισμούς που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα υγείας- κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ