Το έργο της Ιεραποστολικής διακονίας συνεχίζεται με ομαδικές βαπτίσεις στη Ζιμπάμπουε

Το θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο της Ιεραποστολικής μας διακονίας με τη βοήθεια του Θεού και την ηθική και υλική στήριξη ευσεβών οικογενειών συνεχίζεται με ομαδικές βαπτίσεις.

Με τις Πατριαρχικές ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου μας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, έγιναν πρόσφατα ομαδικές βαπτίσεις άπορων και ορφανών παιδιών εις την προσωρινή ενορία μας του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, στο Σνάϊπαρκ, κοντά στο Χαράρε, στη Ζιμπάμπουε.

Ευχαριστούμε για την βοήθεια των αναδόχων που μέσα από τη μικρή και ελάχιστη βοήθεια μας προς τα παιδιά αυτά δοξάζεται το όνομα του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος μας κάλεσε να είμαστε φιλάνθρωποι και οικτήρομονες όπως ο Πατήρ Αυτού.

Στη φωτογραφία θα προσέξετε ότι κατά 95% οι παρευρισκόμενοι είναι παιδιά. Για να μπορεί κάποιος να εκκλησιασθεί στη Ζιμπάμπουε με ειδική νομοθεσία πρέπει να έχει κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή να έχει πρόσφατο τεστ ότι δεν έχει κορωνοϊό.

Λόγω της φτώχειας, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν κάνει ακόμη έστω και τη πρώτη δόση και φυσικά για να κάνουν πάλι το τεστ, πρέπει να πληρώσουν και οι περισσότεροι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ψωμί, πως είναι δυνατό να ξοδέψουν για το τεστ.

Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας προστατεύει όλους μας. Τα προβλήματα των τοπικών συγκρούσεων, της φτώχειας και των καταστροφών λόγω των προβλημάτων της Κλιματικής Αλλαγής πρέπει να απασχολήσουν την Διεθνή Κοινότητα για το καλό της Ανθρωπότητας και την ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας και της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών.

Πρέπει να δούμε τα αίτια που προκαλούν την παράνομη μετανάστευση και τις συγκρούσεις και την τρομοκρατία και να εργασθούμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση τους εκεί που δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, διαφορετικά, η αδιαφορία μας είναι όπως όταν υπάρχει φωτιά κάπου και νομίζουμε ότι είναι μακριά μας, που είναι όμως θέμα χρόνου να φθάσει και στο σπίτι μας, αν δεν προσπαθήσουμε να τη σταματήσουμε στο αρχικό της στάδιο.

Η θεάρεστη προσπάθεια μας να προστατέψουμε άπορα και ορφανά παιδιά, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατέψουμε τουλάχιστο, όσο μπορούμε, αθώα θύματα, αυτής της κοινωνικής αδικίας που ζουν αθώα ανυπεράσπιστα άπορα και ορφανά παιδιά.

Ο Θεός μεθ’ ημών

Μετ’ ευχών και ασπασμών αγάπης

+Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της Αφρικής