Το Εμπορείο Σαντορίνης τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Εμπορείο Σαντορίνης.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην φιλόθεη και θεάρεστη βιωτή του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και στις πνευματικές του αρετές με κυρίαρχες αυτές της ταπεινώσεως και της πραότητας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τη διακονία του λόγου είχε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριος της Ενορίας του Εμπορείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης τίμησε τον κ. Μάρκο Σιγάλα, δαπάναις του οποίου αγιογραφήθηκε ο τρούλος του Ιερού Ναού του πολιούχου της Ενορίας του Εμπορείου Αγίου Σπυρίδωνος και την κ. Σπυριδούλα Δρόσου για την άνω της πεντηκονταετίας άοκνη και αφιλοκερδή διακονία της στο Ναό, δίδοντας σε αυτούς ακριβές αντίγραφο της θαυματουργού ιεράς εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος που θησαυρίζεται στο τέμπλο. Ομοίως τον κ. Ευτύχιο Μαρκοζάννε, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος τόσο την παραμονή της εορτής όσο και ανήμερα διηκόνησε το ιερό αναλόγιο πλαισιωμένος από μαθητές της Σχολής.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του εορτάζοντος Αγίου και η ευλόγηση της πανηγύρεως.
Το παρών στην εορτή έδωσαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. κ. Φίλιππος Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος, οι νεοεκλεγέντες Έπαρχος κ. Ιουλία Καραμολέγκου και Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και φορέων της Σαντορίνης και πλήθος πιστών.