Την οδύνη του εξέφρασε ο Πατριάρχης Κύριλλος μετά το μακελειό στη Μόσχα

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ. Κύριλλος προσεύχεται για τους πληγέντες από την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα.

Ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μεταβίβασε τα θερμά συλλυπητήρια του Πατριάρχη.

Στο μήνυμά του, ο Πατριάρχης Μόσχας εκφράζει την οδύνη του για την τρομοκρατική επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τουλάχιστον 93 ατόμων. «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, η οποία στοίχισε τη ζωή πολλών πολιτών. Η θηριωδία που διαπράχθηκε συγκλονίζει για τον κυνισμό και τη βαναυσότητά της. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και νιώθω θλιμμένος όπως και εσείς», είπε ο Πατριάρχης.

Επιπλέον, ο Πατριάρχης προέτρεψε τους πιστούς να μη χάσουν την πίστη τους, αλλά να παραμείνουν σταθεροί με θάρρος, δύναμη και αφοσίωση κοντά στον Κύριο κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Διαβάστε εδώ το συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου:

Στους συγγενείς και φίλους όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, η οποία στοίχισε τη ζωή πολλών πολιτών. Η θηριωδία που διαπράχθηκε συγκλονίζει για τον κυνισμό και τη βαναυσότητά της. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και νιώθω θλιμμένος όπως και εσείς.

Είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικές αρχές και οι ειδικές υπηρεσίες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια την επιτυχή και σύντομη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη όσων κρύβονται πίσω από την οργάνωση και την εκτέλεσή του.

Έχοντας μεγάλη έγνοιας για όλους σας, σας προτρέπω να μη χάσετε την πίστη σας, να δείξετε θάρρος, να έχετε σθένος πνεύματος και να προσεύχεστε με θέρμη στον Κύριο, ο Οποίος είναι πάντα στο πλευρών όλων όσοι υποφέρουν και πενθούν.

Με την ευλογία μου, το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Διακονίας θα παρέχει όλη την απαραίτητη ποιμαντική βοήθεια τόσο στα θύματα όσο τις οικογένειές τους.

Είθε ο φιλεύσπλαχνος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των νεκρών, να θεραπεύσει τους τραυματίες και να παρηγορήσει όλους εκείνους που πλήττονται από αυτή τη φρικτή τραγωδία.

Τα συλλυπητήρια μου.

Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών