Tην Ισλανδία θα επισκεφθεί o Μητροπολίτης Σουηδίας

Tην Ισλανδία και την πρωτεύουσα αυτής Ρέϊκιαβικ θα επισκεφθεί o Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, από την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, έως και την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Μητροπολίτης θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας, στην διεύθυνση Saemundargata 2, 102 Reykjavik, την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ.

Ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας θα επισκεφθεί για τέταρτη φορά την εσχατιά της Ευρώπης και της Επαρχίας του, όπου θα έχει συναντήσεις με πολιτειακούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, καθώς και με μέλη της Ομογένειας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ισλανδίας.

Η ποιμαντορική επίσκεψη του Μητροπολίτη έρχεται σε συνέχεια της Πατριαρχικής Επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον Οκτώβριο του 2017, αλλά και της ιδρύσεως της Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου στο Ρέικιαβικ, τον Απρίλιο του 2019.