Την εγκύκλιο της Εκκλησίας για τους κανόνες λειτουργίας των ναών χαιρέτισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Την εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί χαιρέτισε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τόνισε μάλιστα ότι «στο ίδιο πνεύμα πρέπει η ίδια η κοινωνία των πολιτών να καταλάβει τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν». Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του, καθώς ζητά επίμονα από την Πολιτεία να επιβάλει στην εκκλησία μέτρα για την προσέλευση των πιστών στους ναούς, ενώ δεν στήριξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο σκληρό πυρήνα του δημόσιου τομέα που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλαδή στους υγειονομικούς.

Η παρέμβαση του κ. Βαρβιτσιώτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση των συμφωνιών Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ και των κρατών-μελών της με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία (4.11.2021) οι οποίες ψηφίστηκαν «κατά πλειοψηφία».

Για το θέμα της τήρησης υγειονομικών κανόνων στους ιερούς ναούς μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος σχολίασε την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης, «αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, δημιουργεί θέματα για το ποιοι είναι πιστοί». Με αφορμή μάλιστα την κατάθεση τροπολογίας του κόμματός του με τίτλο «μέτρα προστασίας των πιστών από τον κορονοϊό» είπε ότι η Εκκλησία δεν θέλει αστυνόμο απέξω για να ελέγξει [..] αλλά η Πολιτεία οφείλει να θέσει και εκεί -όπως σε όλα τα πεδία της κοινωνικής δράσης- την ευθύνη όλων των φορέων.

Απαντώντας στον κ. Δρίτσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, είπε ότι η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι η παρεμπόδιση των πιστών στην προσέλευσή τους στις εκκλησίες. Με το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων να έχει φτάσει το 73%, «εμείς πιστεύουμε βαθύτατα ότι ως χώροι συνάθροισης είναι ασφαλέστεροι από άλλους, [..] διότι όλοι φέρουν τις μάσκες τους και κρατούν τις αποστάσεις τους». Ζητούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Μπουκώρος, να μην απευθύνεται στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό το θέμα, γιατί ήταν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που την προηγούμενη χρονιά, που δεν υπήρχε η εμπειρία εφαρμογής μέτρων και ελέγχου, έκλεισαν τις εκκλησίες.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μια γενική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως είναι οι εκκλησίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.