Την Δευτέρα 17 Μαΐου το 40νθήμερο Μνημόσυνο του Νικολάου Μαγγίνα

Την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Α. Μαγγίνα, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεολήπτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Νικόλαος Μαγγίνας, επίσημος φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκοιμήθη το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021, τα ξημερώματα, στο κατάλυμά του, στο Φανάρι.

Ο Νικόλαος Μαγγίνας, γέννημα θρέμμα της Πόλεως, αγάπησε από πολύ μικρός την τέχνη της φωτογραφίας. Ήδη από τα νεανικά του χρόνια κατέγραφε με τον φακό του τη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας αλλά και την καθημερινότητα στις δύο ακτές του Βοσπόρου.

Ως μαθητής του Ζωγραφείου Λυκείου συμμετείχε σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την παλαιά Πόλη κερδίζοντας ειδικό Έπαινο. Νεαρός ξεκίνησε να συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες που δημοσίευαν φωτορεπορτάζ του.

Τα τελευταία 30 χρόνια αποτύπωσε συστηματικά την δράση και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο συνόδευσε στις ανά τον κόσμο ποιμαντικές επισκέψεις του.