Την Ακολουθία των Χαιρετισμών μπροστά σε εικόνα της Παναγίας από την Ουκρανία τελεί ο Μητροπολίτης Ίμβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ακολουθία των Χαιρετισμών μπροστά σε εικόνα της Παναγίας που έφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης από το Κίεβο, τελεί σήμερα ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, τονίζοντας ότι “μπροστά σε αυτήν την εικόνα της Παναγίας θα ψάλλουμε τους Χαιρετισμούς απόψε, και μετά θα κάνουμε δέηση μπροστά της για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Ίμβρου είχε συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο τον Αύγουστο στην Ίμβρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 ετών ιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Είχε μάλιστα απευθυνθεί στον Μητροπολίτη Επιφάνιο, λέγοντας του ότι “Μακαριώτατε, ξέρουμε από δυσκολίες, γιατί για εμάς εδώ, είναι συνυφασμένες οι δυσκολίες μας με την ιστορία, τη ζωή μας, με την πορεία μας, με τη συνέχεια.

Και το μόνο που μπορούμε ταπεινά να σας πούμε, είναι ότι η ευλογία και οι ευχές του Πατριάρχου, οι προσευχές όλων και η αγάπη όλων μας, θα σας ενδυναμώσουν, έτσι ώστε να ανταπεξέλθετε στις πρόσκαιρες δυσκολίες και να εδραιωθεί μια για πάντα η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Και θα θυμάστε πάντα, ότι στην αρχή, στο ξεκίνημα, ήρθατε εδώ, ευλαβικός προσκυνητής στην Ίμβρο”.