Τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Μουντάκη από τους Κρήτες της Αυστραλίας

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, με την στήριξη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, χρωμάτισε με μία βραδινή εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου και ξεχωριστού καλλιτέχνη κ. Κώστα Μουντάκη, ο πρώτος κρητικός καλλιτέχνης που έφτασε στην Αυστραλία φέρνοντας μαζί του την λύρα και την όμορφη μουσική της Κρήτης.

Σε δημοσίευση στο Facebook, αναφέρεται ότι, εκτός από τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των διαφόρων οργανισμών της παροικίας, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Βικτώρια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ π. Ευμένιος ο οποίος διαβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μουντάκης άφησε πίσω μεγάλη παρακαταθήκη και ξεχωριστή παράδοση. Ιδιαίτερα έδωσε την δυνατότητα με το να δημιουργήσει σχολές μουσικής να γίνονται συστηματικά μαθήματα της κρητικής λύρας για την διατήρησε της κρητικής μουσικής και ιδιαίτερα στους Αντίποδες.