Τη βοήθεια των πιστών για την υποστήριξη του έργου της ζητά η Μητρόπολη Αυστρίας

Με επιστολή την οποία εξέδωσε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ζητά τη βοήθεια και συνδρομή των πιστών της Μητρόπολης Αυστρίας για την συνέχιση του πολυσχιδούς έργου της τους χαλεπούς αυτούς καιρούς της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, η Μητρόπολη Αυστρίας κατόρθωσε με επιτυχία να αυξήσει τον αριθμό των τελεσθέντων Θείων Λειτουργιών ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί, καθώς τόνισε την διαθεσιμότητα όλων των κληρικών της Μητρόπολης στο να προσφέρουν τις ποιμαντικές τους υπηρεσίες και στήριξη κατά τις δύσκολες αυτές περιστάσεις.

Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος αναφέρει: 

Αγαπητά μου Παιδιά,

Πριν από ένα κι όλας έτος η καθημερινή ζωή στην Αυστρία, όπως και σε όλη την Οικουμένη, επηρεάζεται και αλλάζει από μια πολύμορφη κρίση, εξ αιτίας της πανδημίας του Κορονοιού. Με ακλόνητη εμπιστοσύνη στη Θεία Χάρη, στην Αγάπη και στο Έλεος του Τριαδικού Θεού, από την έναρξη της κρίσεως ως σήμερα, η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, στο μέτρο των δυνάμεών της, προσπαθεί να καλύψει ποιμαντικές αλλά πολύ συχνά και υλικές ανάγκες των ανθρώπων. «Πεπληρωμένοι καρπόν δικαιοσύνης τον διά Ιησού Χριστού, εις δόξαν και έπαινον Θεού» (Φιλ. 1,11), θεωρούμε ότι αυτή είναι η αποστολή μας. Στο ίδιο πλαίσιο, πολλαπλασιάσαμε από το παρελθόν έτος, κυρίως στη Βιέννη, την τέλεση Θείων Λειτουργιών, ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί. Οι κληρικοί της Μητροπόλεως είναι πάντοτε προσωπικά, τηλεφωνικά η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαθέσιμοι για να προσφέρουν ποιμαντικές υπηρεσίες και στήριξη κατά τις δύσκολες αυτές περιστάσεις.

Με τη βοήθεια του Θεού κατορθώσαμε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα θέματα, υποστηριζόμενοι από πολλούς ανθρώπους με καλή θέληση και μεγάλη καρδιά. Ενδεικτικά αναφέρομε την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού για απ΄ευθείας μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών, ώστε κατά την περίοδο των εγκλεισμών να παρακολουθούν τις ιερές ακολουθίες και να συμπροσεύχονται όσοι δεν είναι δυνατόν να παρίστανται. Ιδρύθηκαν και λειτουργούν ελληνικά σχολεία στις Ενορίες του Graz και του Salzburg με οργανωτική φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας. Σε όλη την μητροπολιτική περιφέρεια βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές δράσεις ποιμαντικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου.

Για να συνεχισθούν οι προσπάθειες αυτές, ιδίως κάτω από τις σημερινές απαιτητικές συνθήκες, η Εκκλησία ζητεί από τα τέκνα της να δείξουν την προς τον πλησίον αγάπη ενισχύοντάς την οικονομικά.

Υπενθυμίζουμε την δυνατότητα υπογραφής μονίμου τραπεζικής εντολής ώστε με την μηνιαία συνδρομή σας να αυξάνονται για την Μητρόπολη οι ελπίδες προσφοράς έργων αγάπης και ευποιίας. Παρακαλούμε λοιπόν να συμπληρώνετε το σχετικό έντυπο προσαρμόζοντες κατά τις δυνάμεις σας το ποσόν της εισφοράς σας. Κάθε προσφορά σας ακόμη λίγων ευρώ και κάθε αύξηση της ήδη καταβαλλομένης συνεισφοράς σας, είναι πολύτιμη.

Μόνιμη τραπεζική εντολή μηνιαίας καταθέσεως η εφ΄ άπαξ ποσά δωρεών κατατίθενται στον κάτωθι λογαριασσμό:

Metropolis von Austria
IBAN: AT67 3200 0000 0660 4771
Verwendungszweck: Unterstützung Metropolis

Συνεχίζονται παράλληλα οι προσπάθειές μας για αναγνώριση από τις αυστριακές οικονομικές υπηρεσίες των δωρεών και συνδρομών ως ποσών που επιφέρουν φορολογική ελάφρυνση.

Να έχετε τη βεβαιότητα ότι ο οβολός που εμπιστεύεσθε στην Εκκλησία του Χριστού αξιοποιείται στο έπακρο και σείς αποκτάτε «θησαυρόν εν Ουρανοίς».

Με αγάπη Χριστού και πατρικές ευλογίες

+ Ο Αυστρίας Αρσένιος