Τη διατήρηση και προστασία των χριστιανικών ναών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ζήτησε ο Πούτιν

του Κώστα Ονισένκο

Την διατήρηση της ακεραιότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας των χριστιανικών ναών που βρίσκονται στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ζήτησε από τον πρόεδρο του Αζερμπαιτζάν Ιλχάμ Αλίεβ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, στη συζήτηση με τον Ιλχάμ Αλίεβ ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι στις περιοχές που -σύμφωνα με την τριμερή συμφωνία- επιστρέφουν στην Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται χριστιανικοί ναοί και μοναστήρια.

Σε σχέση με αυτό, τόνισε την σημασία της διατήρησης και της κανονικής εκκλησιαστικής λειτουργικότητας αυτών των θρησκευτικών σημείων”.
Από την πλευρά του, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του προέδρου Αλίεβ, ο τελευταίος ανέφερε ότι το Αζερμπαιτζάν είναι πολυθρησκευτική χώρα όπου οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι εγγυημένες.

“Ο πρόεδρος Αλίεβ δήλωσε ότι οι χριστιανικοί ναοί στις περιοχές που επιστρέφουν στο Αζερμπαϊτζάν, επίσης θα προστατεύονται από το κράτος. Οι χριστιανοί του Αζερμπαιτζάν θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους ναούς” αναφέρεται στην ανακοίνωση.