Τη Δευτέρα το εξιτήριο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου

Συνεχώς βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με την έξοδο του από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός να έχει οριστεί για τη Δευτέρα.

Όπως επισημαίνεται και στο νέο ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα από την ομάδα των ιατρικών εμπειρογνωμόνων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, η εξέλιξη της πορείας του Αρχιεπισκόπου είναι θετική και βελτιώνεται συνεχώς.

Η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον Αρχιεπίσκοπο συνέστησε να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ακόμη ημέρες, αν και θα μπορούσε να συνεχίσει και στην οικία του την θεραπεία, αφού η κατάσταση της υγείας του το επιτρέπει.

Για προληπτικούς ωστόσο λόγους και λόγω της ηλικίας του, του συνέστησαν να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σήμερα σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν καλά.

Δηλώσεις για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών έκανε σήμερα και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο και τη θεραπεία που λαμβάνει, τόνισε πως “ο κάθε άνθρωπος είναι ίδιος για τους γιατρούς. Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Η θεραπεία του Αρχιεπισκόπου είναι θέμα των γιατρών του. Μονοκλονεϊκές θεραπείες έχουμε και εδώ”. Πρόσθεσε ακόμη ότι προηγούμενες δηλώσεις της για το θέμα, παρερμηνεύθηκαν.

Για το θέμα εξάλλου μίλησαν χθες και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασία Κοτανίδου, και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Ειδικότερα, η κ. Κοτανίδου έβαλε τέλος στη φημολογία για το φάρμακο από την Αμερική που ήρθε στην Αθήνα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο. Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Χ. Κονιδάρης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», δήλωσε.

Και συνεχίζει: «Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του.