Θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ιμπραημίας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Τα Θυρανοίξια του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου Ιμπραημίας θα τελέσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Στη μεγάλη τελετή, της παρουσίας του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, θα συμπαραστέκονται ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας κ. Νάρκισσος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός καθώς και ο Ιερός κλήρος της πόλης του Μ. Αλεξάνδρου.

Να σημειωθεί ότι η εκκλησία κτίστηκε πριν από 121 ακριβώς χρόνια, το 1899, από τον μεγάλο ευεργέτη Κωνσταντίνο Γώγο και τη γυναίκα του Μαριόγκα.

Ο ναός αποπνέει μέχρι σήμερα την ιστορία του ελληνισμού της Αλεξάνδρειας κατά τον τελευταίο αιώνα, φυλάσσοντας καλά στους κατάλευκους τοίχους της, με τις παλαιές εικόνες, τις αγωνίες και τις παρακλήσεις εκατοντάδων, χιλιάδων αλεξανδρινών που άναψαν εκεί το κεράκι τους, εκατό μέτρα μόλις από εκεί που «σπάει» το κύμα θάλασσας και αναδύεται η αρμύρα της Μεσογείου.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, πριν από 16 χρόνια, στο ναό αυτό βρέθηκε και μπροστά στην εικόνα του Αγίου Νικολάου, όπου προσευχήθηκε ο ίδιος στις 9 Οκτωβρίου του 2004, λίγο πριν εκλεγεί παμψηφοί στον ιεραποστολικό θρόνο του Αποστόλου Μάρκου ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Την άνοιξη, εγκαινιάστηκε το εντευκτήριο του ναού, το οποίο περιλαμβάνει και μία μεγάλη δανειστική βιβλιοθήκη, για την παροικία και όλον τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας, σε αυτό το ζωντανό προάστιο της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Όλη η παροικία προσκαλείται στο μεγάλο αυτό γεγονός, πάντοτε τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Η ακολουθία αναμένεται να ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί, με την ακολουθία του Αγίου Νικολάου.