Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου στη μνήμη του Αποστόλου Πέτρου στη Μύκονο

Σήμερα το πρωί, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, τιμωμένου στο όνομα του Αγίου και Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, στην περιοχή “Ἀγιος Ιωάννης” Μυκόνου.

Στα θυρανοίξια συμμετείχαν οι δύο Αρχιερατικοί Επίτροποι της νήσου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Μαραγκός και Βασίλειος Τζανιδάκης, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να συνευχηθούν και να συγχαρούν την οικογένεια των κτητόρων, οι οποίοι ανήγειραν το Παρεκκλήσιο στη μνήμη της μητέρας τους.

Προς τους συναχθέντες πιστούς μίλησε με λόγο καλλιεπή και εκκλησιολογικά θεμελιωμένο ο κτήτωρ του Παρεκκλησίου.

Ο κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη την ευσεβή οικογένεια των κτηρότων για τις καλές παρακαταθήκες, που κληροδοτεί στα παιδιά της, και ειδικότερα τον σεβασμό της μνήμης των κεκοιμημένων και την ανέγερση ιερών Παρεκκλησίων που κατά εκατοντάδες περικοσμούν τη Μύκονο και στα Θυσιαστήρια των οποίων τελείται η λογική Λατρεία.

Απηύθυνε, προσέτι, εγκάρδιες ευχές προς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την αυριανή ονοματική του εορτή.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄, του Θεού συνευδοκούντος, συνεχίζει το εξαγγελθέν ποιμαντικό και λειτουργικό του Πρόγραμμα.