Thomastown Μελβούρνης : Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Με κατάνυξη εορτάστηκε στη Μελβούρνη η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με περιορισμούς για το εκκλησίασμα, ενώ ανήμερα της εορτής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Thomastown, όπου την παραμονή της εορτής ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος της Περιφέρειας Νορθ – Κόουτ, Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Βασιλόπουλος, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο, ενώ την κυριώνυμο ημέρα τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού.

Στο κήρυγμά του, απευθυνόμενος στους ενορίτες και σε όλους τους πιστούς που παρακολουθούσαν τα τελούμενα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος περιέγραψε το γεγονός της Μεταμορφώσεως στο όρος Θαβώρ, συνδέοντάς το με το γεγονός της Σταυρώσεως του Χριστού.

Μεταξύ άλλων, απηύθυνε παράκληση “να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας”, ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο στην Πολιτεία της Βικτώριας.

Επίσης, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος της Περιφέρειας Νορθ – Κόουτ μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου.

Πηγή: vema.com.au