Θηβών και Χαλκίδος στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Τη συμπαράσταση τους εκφράζουν με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, προς τους εργαζόμενους τη ΛΑΡΚΟ, οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος και Χαλκίδος Χρυσόστομος.

Ο κ. Χρυσόστομος, συμμετείχε χθες στην ανοιχτή σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, με θέμα τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το μέλλον των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τόνισε πως «ως Επίσκοπος και Πνευματικός πατέρας και εργαζομένων στην Βιομηχανία ΛΑΡΚΟ, διατελούντων μάλιστα υπό τον φόβο και τρόμο των απολύσεων και των εξώσεων, θεωρώ καθήκον επιβεβλημένο να εκφράσω την ειλικρινή μου συμπαράσταση σε όλους τους δοκιμαζομένους”.

Υπογράμμισε μάλιστα πως την ίδια στιγμή που η Εύβοια, μετά τις πλημμύρες του έτους 2020 και τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, δεν έχει ξαναβρεί τους φυσιολογικούς της ρυθμούς ζωής, “δεν είναι δυνατόν να σιωπήσουμε και να μην παρακαλέσουμε τους αρμοδίους Άρχοντες, να μην οδηγήσουν σε απόλυση και έξωση 1800 εργαζομένους, εκ των οποίων 200 οικογένειες είναι κάτοικοι των Μεσσαπίων και της ευρύτερης περιοχής”.

Χαρακτηρίζει δε την παράκληση του αυτή ως μια “δικαιολογημένη απαίτηση”, διότι όπως τονίζει, ο άνθρωπος, όχι οι αγορές και οι αριθμοί, πρέπει να έχει προτεραιότητα.

Προειδοποιεί ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν θα εισακουστούν τα αιτήματα των εργαζόμενων, θα προκύψουν καταστάσεις πλήρους αποσταθεροποίησης της τοπικής κοινωνίας, με άνοδο της ανεργίας και με ό,τι οδυνηρό αυτή συνεπάγεται.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ είναι χρόνιο και δύσκολο, και για αυτό “χρειάζεται συνεργασία και ενότητα όλων των εμπλεκομένων παραγόντων, ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση για το μέλλον των εργαζόμενων και των οικογενειών τους”.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, “μονόπλευρες λύσεις, λαϊκισμοί, κομματικές προσεγγίσεις και συνθήματα δεν οδηγούν πουθενά, αντιθέτως οδηγούν στην καταστροφή”.

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τονίζει ακόμη ότι “η ζοφερή μα αληθινή πραγματικότητα που υπάρχει, θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων των εμπλεκομένων μερών για να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μπορέσει και η βιομηχανία να λειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να έχουν εργασία για να αναθρέψουν τις οικογένειες τους και να μείνουν στον τόπο τους”.

Και προσθέτει πως η Εκκλησία προσεύχεται ώστε να δώσει ο Θεός να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. “Ο Μητροπολίτης πατρικά αγωνία και προσεύχεται κανείς άνθρωπος να μην μείνει χωρίς εργασία και κανένα παιδί να μην στερηθεί το ψωμί”.