Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

“Είμαι και εγώ, όπως πολύ συνάνθρωποί μας, προσβεβλημένος πλέον από τον κορωνοϊό” ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ευγένιος ενημερώνει ότι μετά από τεστ που υποβλήθηκε την περασμένη Κυριακή διαγνώστηκε θετικός στο κορωνοϊό. Ο κ. Ευγένιος την Δευτέρα το βράδυ μετέβη στο ΠΑΓΝΗ, όπου κρίθηκε δεν απαιτείται η παραμονή του στο νοσοκομείο μιας και δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης προτρέπει όλους να ακολουθούν ότι η πολιτεία μας ως μέτρο προτείνει, “για να απαλλαγούμε κάποτε από αυτήν την λαίλαπα που ενέσκηψε στην ανθρωπότητα. Σας παρακαλώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ως ένας ασθενής πλέον του covid-19”.

Συνεχίζοντας το μήνυμα του ο κ. Ευγένιος επεσήμανε: “Χαίρομαι που όλο αυτόν τον καιρό βλέπω ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και λυπάμαι και διαμαρτύρομαι και εγώ εσωτερικά για όλους εκείνους που είναι απρόσεκτοι και δεν συντελούν στο να τελειώνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα από αυτήν την λαίλαπα”.

Κλείνοντας παρακάλεσε όσους όλους ήρθαν σε επαφή μαζί του το τελευταίο χρονικό διάστημα να κάνουν το τεστ “για να δουν αν έχουν και εκείνοι, άθελα μου, προσβληθεί”.

Τις επόμενες μέρες τα γραφεία της Μητρόπολης Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους.