Θεσσαλονίκη: Με αποστολές τροφίμων στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνας

Σε δύο αποστολές τροφίμων προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ήδη ενεργοποιήθηκε το Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους «Ο Τροφοδότης» και προχώρησε στην υλοποίηση επιπλέον μίας κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης για να στηρίξει τους πληγέντες κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 25 Σεπτεμβρίου ομάδα εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους παρέδωσε μεγάλη ποσότητα τροφίμων στα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, προκειμένου να διανεμηθούν στους πολίτες της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες ή να καλύψουν άμεσες ανάγκες σίτισης.

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη αγάπη της τοπικής μας εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε, όπως ο Θεός σάς δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχετε περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριό μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ