Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στη Δαμασκό – Χοροστάτησε στον Ι.Ν. του Τιμίου Σταυρού

Θερμής υποδοχής στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού στη Δαμασκό της Συρίας, έτυχε το απόγευμα της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Νωρίτερα, τον Αρχιεπίσκοπο είχε υποδεχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, μαζί με Ιεράρχες του Πατριαρχείου.

Ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την αγάπη και τη βοήθεια που μετέφερε μαζί της η ελληνική αντιπροσωπεία μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τον περασμένο μήνα.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι η κυβέρνηση, ο λαός, οι οικογένειες και όλοι οι Έλληνες συνέβαλλαν ώστε να συγκεντρωθεί αυτή η βοήθεια προς τον λαό της Συρίας. Μετέφερε επίσης την αγάπη και τις ευχές της Ιεράς Συνόδου προς τον Πατριάρχη, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του σεισμού, ενώ υποσχέθηκε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και της Αντιόχειας θα παραμείνουν ενωμένες και θα συνεργάζονται.

Επίσης το απόγευμα, μαζί με τον Πατριάρχη κ. Ιωάννη, ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού στη Δαμασκό.

Στην προσφώνηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο ο Πατριάρχης Αντιοχείας τον ευχαρίστησε για την παρουσία του εκεί καθώς και για τις προσπάθειες να φτάσει η βοήθεια και να μοιραστεί στις οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ αναφέρθηκε με αγάπη και σεβασμό “προς τα αδέρφια μας στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια μεγάλη δοκιμασία που περνά ο συριακός λαός εξαιτίας του σεισμού και της απώλειας ανθρώπινων ζωών, που έκαναν τους Έλληνες να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στέλνοντας βοήθεια.