Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Αργοστόλι

Θερμή υποδοχή είχε στο Αργοστόλι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την πρώτη μέρα της ιστορικής επίσκεψής του στην Κεφαλονιά.

Πρώτος σταθμός νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ήταν το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου «Ο Σωτήρ» όπου ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από την Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο, γνώρισε τους ανθρώπους της διοίκησης του Ορφανοτροφείου, αλλά και τα παιδιά που διαβιούν εκεί, μιλώντας τους με λόγια θερμά.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αργοστολίου, όπου εκεί τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, αλλά και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, ο πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Θόδωρος Αλυσανδράτος.

Και εκεί η υποδοχή ήταν θερμή με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, να ανταλλάσσει αναμνηστικά δώρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ακολούθως, έγινε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπου εκεί τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ανταλλάσσοντας αναμνηστικά, ενώ η πρώτη μέρα στην Κεφαλονιά, έκλεισε με επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, εκεί όπου ο κ. Ελπιδοφόρος γνώρισε τους ιερείς του νησιού.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδoφόρο συνοδεύσαν ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, Γεράσιμος Αθανασάτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Αίνος» Βασίλης Κοκόσης, απόδημοι από την Κεφαλονιά που ζουν στις ΗΠΑ, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο αρχιδιάκονος, Διονύσιος Παπίρης, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100.

Σήμερα Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, θα επισκεφθεί το πρωί κατά σειρά την Ναυτική Σχολή, τον Οίκο Ευγηρίας, το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα Μηλαπηδιάς.

Πηγή: inkefalonia.gr