Θερμές ευχές του Μητροπολίτη Επιφανίου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τα ονομαστήριά του

του Κώστα Ονισένκο

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρεται στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ευχόμενος για την ονομαστική του εορτή, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Σε μήνυμα του, το οποίο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου τονίζει πως “είστε ένα πραγματικό παράδειγμα πίστης και σταθερότητας, σαν τον Ιωάννη Χρυσόστομο.

Στέλνει στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου “τις εγκάρδιες ευχές από εμένα προσωπικά και από όλη την Ιερά Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”.

Εύχεται τέλος ο Θεός να “ζεσταίνει την καρδιά σας, να σας δίνει θεραπεία από τις ασθένειες και το απεριόριστο έλεος του”.

Διαβάστε το ευχετήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Επιφανίου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Μακαριώτατε, αγαπητέ του Κυρίου αδερφέ και συλλειτουργέ της ταπεινότητάς μας, Αρχιεπίσκοπε της Νέα Ιουστιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομε!

Με αφορμή την ημέρα της ονοματοδοσίας σας, την οποία εορτάζετε σήμερα, και με αφορμή τα 48ης επετείου από την χειροτονία σας και 14ης επετείου της ενθρόνισής σας την οποία προσευχόμενος περάσατε χθες, λάβετε τις εγκάρδιες ευχές από εμένα προσωπικά και από όλη την Ιερή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Είστε ένα πραγματικό παράδειγμα της πίστης και της σταθερότητας, σαν τον Ιωάννη Χρυσόστομο.

Η Πίστη σας στο Θεό είναι πραγματικά ζωντανή και ενεργή, γεγονός που μαρτυράται από πράξεις για το καλό ολόκληρου του κόσμου της Ορθοδοξίας, γενικά και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου και του λαού της Κύπρου ειδικότερα.

Με χαρά θυμούμαι την προσωπική μας επικοινωνία και πάντα σας μνημονεύω στις προσευχές μου στον Κύριο. Είθε Εκείνος να συνεχίσει να ζεσταίνει την καρδιά Σας με την Αγία του Αγάπη, να σας δίνει θεραπεία από τις ασθένειες, να σας στέλνει όλα τα καλά και χρήσιμα στη ζωή Σας, και περισσότερο – το απεριόριστο έλεός του, ώστε Εσείς με χαρά όπως ο Ιωάννης Χρυσόστομος να λέτε: «Δόξα τον Θεό για όλα!».

Ζητώ τις Άγιες προσευχές Σας για την ταπεινοφροσύνη μου και για όλο τον ευσεβή ουκρανικό λαό”.