Θεία Λειτουργία στον ευκτήριο οίκο του Πατριάρχη Αβραάμ στη Μπερ Σέβα

Επί τη ευκαιρία της μνήμης της Κυριακής των Προπατόρων, ετελέσθη Ιερά Πανήγυρις, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Δικαίου Πατριάρχου Αβραάμ, το Σάββατον, 26ην Δεκεμβρίου 2020, εις τον προσωρινόν ομώνυμον ευκτήριον οίκον διά την Ρωσόφωνον Ενορίαν του Νοτίου Ισραήλ εις Μπερ Σέβα.

Η πόλις Μπερ Σέβα ευρίσκεται επί του φρέατος του όρκου, το οποίον ήνοιξε ο Πατριάρχης Αβραάμ και εσύναψε την πρώτην εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους συνθήκην ειρήνης μετά του Αβιμέλεχ.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, πλαισιούμενος υπό του Ηγουμένου της Χάιφας Αρχιμανδρίτου Αρτεμίου, του Ηγουμένου των Ραφιδίων και Νεαπόλεως της Σαμαρείας Αρχιμανδρίτου Λεοντίου, του εφημερίου Ρωσοφώνων της Ναζαρέτ Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ, του Εφημερίου της εν Ρένε Κοινότητος π. Συμεών Μπετζάλη, του εφημερίου των Ρωσοφώνων και Ρουμανοφώνων εις το Βόρειον Ισραήλ π. Μιχαήλ Μπέρκοβιτς και του εφημερίου της Μπερ Σέβα π. Αλεξάνδρου Γιάσεβιτς.

Εις την Θείαν Λειτουργίαν έψαλλον ομοθυμαδόν οι πιστοί Ρωσσιστί, Ελληνιστί και Αραβιστί υπό την καθοδήγησιν του Προισταμένου των Ρωσοφώνων Κοινοτήτων και Ηγουμένου Μπερ Σέβα Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, ο οποίος κατά την ώραν του Κοινωνικού εξεφώνησε τον θείον λόγον, εις τον οποίον και εξέφρασε θερμάς ευχαριστίας προς τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον διά την ανύστακτον Αυτού μέριμναν και φροντίδα, την οποίαν επιδεικνύει προς το Ρωσόφωνον ποίμνιον και ηυχήθη, όπως ο εν Σπηλαίω γεννηθείς Κύριος, διά των πρεσβειών του Δικαίου Πατριάρχου Αβραάμ, του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και των Αγίων Μαρτύρων Μακκαβαίων ανοίξη τον δρόμον διά την ανέγερσιν Ιεράς Μονής εν Μπερ Σέβα επ’ ονόματι του Πατριάρχου Αβραάμ προς πνευματικήν ενίσχυσιν του Χριστεπωνύμου πληρώματος του νοτίου Ισραήλ.

Μετά την απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας ο Ηγούμενος Άγιος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος παρέθεσε τράπεζαν εις τον προεξάρχοντα Αρχιερέα και τους συλλειτουργήσαντας Ιερείς και τους προσεκάλεσε να επανέλθουν εις Μπερ Σέβα, διά να τιμήσουν την μνήμην του εν Αγίοις Πατρός ημών Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, τον Μάρτιον του προσεχούς έτους.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.