Θεία Λειτουργία στον ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Tamworth

Την πόλη Tamworth της βορειοδυτικής Νέας Νοτίου Ουαλίας, οποία απέχει περί τα 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Πολιτείας, το Σύδνεϋ, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Αυγούστου, ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας π. Edward Waters, ο οποίος υπηρετεί στην Ουκρανική Ορθόδοξη Ενορία Αγίου Βασιλείου και Αγίου Γεωργίου στην πόλη Newcastle.

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο π. Edward τέλεσε την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό της πόλης, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη. Επρόκειτο για την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην εν λόγω εκκλησία κατά τη φετινή χρονιά.

Συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν πολλές οικογένειες πιστών που ζουν στο Tamworth και τα μέλη τους είχαν την ευκαιρία να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ευλογήθηκαν οι φανουρόπιτες προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς. Στο κήρυγμά του, ο π. Edward προέτρεψε το εκκλησίασμα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αγίου, ώστε να διατηρήσει ισχυρή την πίστη του.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ενορίας, κ. Ιωάννη Καλοκαιρινό, για το έργο που ακούραστα επιτελεί για την εκκλησία, ενώ αναγνώρισε επίσης την πολύτιμη στήριξη της οικογένειας Γκιαούρη.

Το προηγούμενο βράδυ, είχε διοργανωθεί πνευματική ομιλία, κατά την οποία ο π. Edward μίλησε για τους Χριστιανούς της υπαίθρου στην πρώιμη Χριστιανική Εκκλησία, ενώ είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους πιστούς και να παρακαθήσει σε δείπνο.

Τέλος, προ της αναχωρήσεώς του από το Tamworth για το Newscastle, ο π. Edward μετέβη στα δύο κοιμητήρια της περιφερειακής πόλεως και τέλεσε Τρισάγια υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Σημειώνεται ότι η πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Tamworth έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου 2023.