Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του αεροδρομίου των Βρυξελλών

© fosfanariou.gr

Σήμερα 16 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγάλη κατάνυξη η Επετειακή Θεία Λειτουργία στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου με την παρουσία του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα και του Άρχοντος κυρίου Γεωργίου Πέτρου, και του Δωρητού του παρεκκλησίου, μετά της συζύγου του Πανωραίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Φιλάδελφος Καφαλής, διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μητροπολίτου Βελγίου. Έψαλλαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, Γενικός Αρχιερατικώς Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αιμιλιανός Χατζηβασιλείου.

Κατά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε ιδιαιτέρα προσευχή για τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ο οποίος εργάσθηκε επί πενήντα επτά συναπτά έτη στο Βέλγιο σε διάφορες θέσεις και μάλιστα ως Μητροπολίτης Βελγίου για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Μόλις του δόθηκε η ευκαιρία ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ίδρυσε στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Μητρόπολη Βελγίου το έτος 1996. Επίσης προσευχή έγινε για τους πληγέντες από τις πλημμύρες αδελφών μας στο Βέλγιο τις τελευταίες ημέρες. Τέλος για τους αποβιώσαντας συγγενείς του Άρχοντος κ. Γεωργίου Πέτρου τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση.

Μετά τα γεγονότα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατά το έτος 2016 είναι η πρώτη Θεία Λειτουργία η οποία τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο αυτό με περιορισμένο αριθμό παρισταμένων, καθώς από την ημερομηνία των γεγονότων και μέχρι σήμερα ισχύουν ειδικά μέτρα στο αεροδρόμιο. Τα μέτρα αυτά έγιναν ακόμη αυστηρότερα με την πανδημία τα δύο τελευταία χρόνια.

Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε για την Επέτειο ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευεργετική ορθόδοξη μαρτυρία του παρεκκλησίου αυτού στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ευχαρίστησε τον Άγιο Θεό διότι επέτρεψε την ευλογία αυτή, καθώς και τον Άρχοντα για όλες τις ευεργεσίες και την παρουσία του κατά την επέτειο αυτή. Ευχαρίστησε επίσης ο Μητροπολίτης Βελγίου και τους παρασταθέντας κληρικούς, τον λειτουργό και τους διακονήσαντας στο ψαλτήριο.

Ο Άρχων κύριος Γεώργιος Πέτρου ευχαρίστησε τέλος τον Μητροπολίτη Βελγίου για την διοργάνωση και τέλεση της Επετειακής αυτής Θείας Λειτουργίας και του ευχήθηκε πλούσια και καρποφόρα ποιμαντορία επί έτη πολλά.

© fosfanariou.gr
© fosfanariou.gr
© fosfanariou.gr
© fosfanariou.gr

Πηγή: fosfanariou.gr