Θεία Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη από Συνοδικό Επίσκοπο της Εκκλησίας της Γεωργίας (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Καθολικού-Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β’ επισκέπτεται την Ελλάδα και το Άγιο Όρος το μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, Επίσκοπος Μαρνεούλι και Χουτζάμπι κ. Γεώργιος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, με την ειδική άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, στις 2 Απριλίου ο Επίσκοπος Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Αχειροποίητου.

Στη λειτουργία συμμετείχαν Γεωργιανοί κληρικοί της Θεσσαλονίκης, ο Ιερομόναχος Ειρηναίος (Σενγκέλια), ο Ιερομόναχος Ιερώνυμος (Καταμάτζε) και κληρικοί της τοπικής ενορίας.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. Nodar Komakhidze, Έλληνες και Γεωργιανοί πιστοί και άλλοι προσκεκλημένοι.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο Γεωργιανός Αρχιερέας απευθύνθηκε στους πιστούς, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την άδεια και την τιμή που του δόθηκε να λειτουργήσει στον ιστορικό Ναό.

Επιπλέον, εκ μέρους του Πατριαρχείου Γεωργίας, δημόσια ευχαρίστησε τον ελληνικό και και την Εκκλησία της Ελλάδος για τη βοήθεια (δωρεάν σπουδές, υποτροφίες, διαμονή κλπ.) που παρέχει στους Γεωργιανούς κλητικούς και φοιτητές που έρχονται για σπουδές την Ελλάδα.

Ο Επίσκοπος Γεώργιος στην ομιλία του μίλησε για την σπουδαιότητα των διορθόδοξων σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ελλάδας και της Γεωργίας, τονίζοντας την αναγκαιότητα για την ενίσχυση αυτών των σχέσεων.

Ο Επίσκοπος Γεώργιος δεν παράβλεψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα ολόκληρος ο κόσμος, εξαιτίας της ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, υπενθυμίζοντας και το γεγονός ότι τα εδάφη της Γεωργίας είναι κατεχόμενα από τη Ρωσία.

Τόνισε δε ότι προσεύχεται για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο, προτρέποντας και τους πιστούς Χριστιανούς να συνεχίσουν τις προσευχές τους.