Θεία Λειτουργία στη Ριζάρειο Θεολογική Σχολή από τον Μητροπολίτη Σουηδίας τον Νοέμβριο

Με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και την κανονική άδεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος κ. Παναγιώτη Τσακίρη και θα μεταβεί στην Αθήνα με αφορμή τη δημοσίευση της νέας δίτομης μελέτης του με τίτλο “Ανέκδοτες Επιστολές του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως” από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

H τέλεση της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες:

1) Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ημέρα εορτής του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ριζαρείου στις 7:45 π.μ. και ακολούθως θα προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στις 8:30 π.μ.

2) Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 θα προεξάρχει στα Χοροστάσια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην παλαιά Ριζάρειο Θεολογική Σχολή στις 8:30 π.μ. και ακολούθως θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στις 9:00 π.μ.

Τον Μητροπολίτη Κλεόπα θα συνοδεύει ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Λουκάτος, Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Όσλο.