Θεία Λειτουργία και χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Θήρας (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Δάφνη Αττικής, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου αρχιμ. Μαξίμου Μητράρα και αδείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, οποίος και παρίστατο συμπροσευχόμενος από του ιερού Βήματος.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης προέβη στην εις διάκονον χειροτονία του εκ των ιεροπαίδων της ενορίας, κ. Ανδρέα Τσένκο, εγγάμου Θεολόγου ο οποίος θα διακονήσει πλησίον του Μητροπολίτη στην πολυνησιακή Μητρόπολη Θήρας.

Στην προσλαλιά του ο χειροτονούμενος ευχαρίστησε το Θεό, που τον αξιώνει να καταστεί κληρικός και διάκονος των μυστηρίων της Εκκλησίας Του, τον πνευματικό του πατέρα και συμμαρτυρήσαντα π. Παύλο Παυλίδη και τον αρχιμ. Μάξιμο Μητράρα για την πνευματική καθοδήγηση, πατρική αγάπη και μέριμνα, τη σύζυγό του Ευαγγελία και το Μητροπολίτη Θήρας, για την πολλάκις και ποικιλοτρόπως αποδειχθείσα αγάπη του και στήριξη της απόφασής του να διακονήσει ως κληρικός της Μητροπόλεως Θήρας.

Ο δε Μητροπολίτης στο λόγο του νουθετώντας τον νέο κληρικό για το ύψος και την ευθύνη του χαρίσματος της Ιερωσύνης μέσα στην Εκκλησία, δοξολόγησε εν πρώτοις τον “ἀρχηγόν τῆς πίστεως καί τελειωτήν Ἰησοῦν”, ο οποίος ενέσπειρε στην ψυχή ενός ακόμη νέου τον πόθο της Ιερωσύνης και μάλιστα οδήγησε τα βήματά του στην πολυνησιακή Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, όπου οι ποιμαντικές συνθήκες είναι δύσκολες και οι ανάγκες μεγάλες.

Κατά τη χειροτονία οι πιστοί “ἐν ἑνί στόματι”, που κατέκλυσαν το Ναό αναφώνησαν το “Άξιος” και ευχήθηκαν στον νέο Κληρικό της Εκκλησίας μας.