Τέταρτη ποιμαντορική επίσκεψη Μητροπολίτου Σουηδίας στην Ισλανδία

Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος και της ποιμαντικής μέριμνας του, ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, για το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στις Βόρειες Χώρες, θα πραγματοποιήσει ποιμαντορική επίσκεψη στην Ισλανδία.

Ο κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, θα επισκεφθεί την Ισλανδία και την πρωτεύουσα αυτής Ρέϊκιαβικ, από την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, έως και την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημίου του Ρέικιαβικ, στην διεύθυνση Saemundargata 2, 102 Reykjavik, την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ.

Ο κ. Κλεόπας θα επισκεφθεί για τέταρτη φορά την εσχατιά της Ευρώπης και της Επαρχίας του, όπου θα έχει συναντήσεις με πολιτειακούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, καθώς και με μέλη της Ομογένειας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ισλανδίας.

Η ποιμαντορική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σουηδίας έρχεται σε συνέχεια της Πατριαρχικής Επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τον Οκτώβριο του 2017, αλλά και της ιδρύσεως της Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου στο Ρέικιαβικ, τον Απρίλιο του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στο +46 73 542 9745, ή μέσω e-mail στο metropolisofsweden@gmail.com