Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτου Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου στην Τρίπολη

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε στις 19 Ιουνίου 2022, Κυριακή των αγίων Πάντων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, επ’ ευκαιρία του Τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου του Μακαριστού Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σαμαρείας του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κυρού Αμβροσίου.

Του Όρθρου και της αναιμάκτου ιερουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος και μίλησε για τη μνήμη των Αγίων Πάντων και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Αμβροσίου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Βοηθός αυτού, Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος τέλεσε τη Χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Ιεροδιακόνου Κυρίλλου Μαρκαντωνάκη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Ο νέος Πρεσβύτερος κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης, τυγχάνει εν ενεργεία Υπαστυνόμος Α΄ και υπηρετεί στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Μοναχός εκάρη από τον Μητροπολίτη, στην Ιερά Μονή Βαρσών στις 2 Μαρτίου 2019 και Διάκονος χειροτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό στις 26 Δεκεμβρίου 2019.

Προ της Απολύσεως, τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νεαπόλεως Αμβρόσιος εκοιμήθη την Τετάρτη 11 Μαίου 2022 στην Τρίπολη, φιλοξενούμενος την τελευταία επταετία στο Δεκάζειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με την ευγενική φροντίδα του Μητροπολίτου κ. Αλεξάνδρου. Η ταφή του έγινε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίας Τριάδος Τριπόλεως.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε Δοξολογία για την εορτή των Αποστράτων Αστυνομικών της χώρας.

ΧΑΜπίτας