Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Κοενάκη στην Ι.Μ. Πανορμίτου Σύμης

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, 4 Μαίου 2022, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοενάκη, αδελφού της Μονής και Ηγουμενεύσαντος σε αυτήν.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια προέστη του Ιερού Μνημοσύνου, έχοντας συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αντώνιο Πατρόν, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως κ. Στέφανο Μακρή, τον Ιερομόναχο κ. Ανδρέα Δημητρίου, τον Πρεσβ. Φιλόθεο Κάλφα, και τον Διάκονο Γεώργιο Κακακιόν.

Προ της απολύσεως, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου έλαβε χώρα το ιερό Μνημόσυνο, συμπροσευχομένων υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Γέροντος, των Ιεροψαλτών κ. Μερκουρίου και κ. Δημοσθένους Γιανναρά και του κ. Δημητρίου Κοπανίδη, παλαιών και νυν Εφόρων ως και των εργαζομένων της Ι. Μονής Πανορμίτου, αλλά και ευαρίθμων πιστών, ως και πνευματικών του τέκνων.

Τέλος, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε με ένθερμο λόγο στην οσιακή μορφή του π. Ιεροθέου, σκιαγραφώντας τις πολλές του κεκρυμμένες αρετές, την ακατάπαυστη πνευματική του εργασία και προσευχή υπέρ πάντων, επικαλούμενος εν κατακλείδι τις ικεσίες του από το Επουράνιο Θυσιαστήριο.

Αναφέρεται δε, ότι το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, ο Καθηγούμενος π. Αντώνιος μετά του π. Φιλοθέου τέλεσαν επί του τάφου του εκλιπόντος Γέροντος Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.