Τελετή ορκωμοσίας της νέας Προξένου της Ελλάδος στην Τασμανία

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Χόμπαρτ της Τασμανίας και προέστη της τελετής ορκωμοσίας της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στη νησιωτική Πολιτεία της Αυστραλίας, κ. Αικατερίνης Σκαλίδη.

Στην τελετή παρίστατο ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την πραγματοποίηση της τελετής στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενώπιον του εκκλησιάσματος.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως τόνισε τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Πολιτείας και της Εκκλησίας, ενώ επισήμανε ότι ιδιαίτερα στην Αυστραλία υπάρχει πάντοτε αγαστή συνεργασία επ’ ωφελεία της Ομογένειας.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τη Γενική Πρόξενο για τον διορισμό της, ενώ της ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη κατά την επιτέλεση των καθηκόντων της. Επιπλέον, τη διαβεβαίωσε ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο ίδιος θα προσεύχονται για εκείνη, και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα τη στηρίζει στη σημαντική αποστολή που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας.

Αντιφωνώντας, η κ. Σκαλίδη ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Βαρθολομαίο και δια αυτού τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, δηλώνοντας ότι στόχος της είναι να υπηρετήσει τις ανάγκες του Ελληνισμού της Τασμανίας.

Τέλος, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Ελλάδος κ. Παπακώστα για την πρώτη του επίσκεψη στην Τασμανία, καθώς και για τον διορισμό της κ. Σκαλίδη ως Γενικής Προξένου, μια σημαντική τοποθέτηση που θα συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων της νησιωτικής Πολιτείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακώστας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τα καλά του λόγια και τόνισε την αξία της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Πηγή: greek.vema.com.au