Τελετή αποφοίτησης στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου, στο Πρέστον της Μελβούρνης

Μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, κατά την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, οι τελειόφοιτοι μαθητές του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου, στο Πρέστον της Μελβούρνης, “φόρεσαν” τα πιο όμορφα χαμόγελά τους για να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης.

Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα του γυμναστηρίου του Κολλεγίου, όπου τελέστηκε και η καθιερωμένη Δοξολογία, από τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ – Κόουτ, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιο Βασιλόπουλο, πλαισιούμενο από ιερείς της Μελβούρνης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι τελειόφοιτοι πήραν τον λόγο και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς το Κολλέγιο και τους δασκάλους τους για την αγάπη με την οποία τους περιέβαλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ευχαρίστησαν επίσης τους γονείς τους που επέλεξαν το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου για την εκπαίδευσή τους, χαρακτηρίζοντας αυτό ως “δεύτερο σπίτι” τους.

Η διευθύντρια του Κολλεγίου, κ. Anna Urban, συνεχάρη τις νέες και τους νέους που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον να μπορέσει να δει τα παιδιά τους να εγγράφονται στα τμήματα προετοιμασίας του σχολείου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και προσωπικά προς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο. “Θα είμαστε για πάντοτε ευγνώμονες στην Αρχιεπισκοπή και στον κ. Μακάριο για την αγάπη, την υποστήριξη και την αφοσίωσή τους στο Κολλέγιο”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι “χάρη σε αυτούς το σχολείο έχει τις πόρτες του ανοιχτές σήμερα και στεκόμαστε εδώ με μεγάλη υπερηφάνεια για όλους σας”.

Ο π. Ευμένιος, συνεχάρη τους νέους για την ολοκλήρωση της φοίτησής τους μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία και ευχαριστώντας τη Διευθύντρια κ. Urban και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς χρονιάς που προηγήθηκε, καταφέρνοντας να ανταποκριθούν στις πολλές προκλήσεις και αντιξοότητες. Όπως επισήμανε, η εμπειρία της φετινής χρονιάς “μας έχει διδάξει πολλές σημαντικές αρετές, όπως εκείνες της πίστης, του θάρρους, της αντοχής και της επιμονής”.

Ο π. Ευμένος δεν παρέλειψε, ακόμη, να υπενθυμίσει κάποια από τα λόγια που απηύθυνε πρόσφατα προς τους νέους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ότι “το πιο σημαντικό μέτρο επιτυχίας είναι το πόσο κοντά είμαστε στον Χριστό”, καθώς και ότι “ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, είναι αυτός που καθοδηγεί τις ζωές μας, αρκεί να ζητάμε τη βοήθειά Του”. “Και θυμηθείτε”, επισήμανε ο ίδιος, “ότι ο Άγιος Ιωάννης, ο Πρόδρομος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, θα είναι επίσης ο Πρόδρομος των πολλών μελλοντικών επιτυχιών και επιτευγμάτων σας”,.

Κλείνοντας ο Πανοσιολογιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει τα βήματα των αποφοίτων του Κολλεγίου, και χάρισε σε όλους από ένα βιβλίο της Αγίας Γραφής.