Τελέστηκε ο Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας

Το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, για την έναρξη των μαθημάτων Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος μετά το πέρας της Ακολουθίας αφού εξέφρασε τις ευχές του στους καθηγητές και τους μαθητές της σχολής, τόνισε το διαχρονικό χρέος του ανθρώπου να υμνολογεί τον Θεό και εξήρε τους καθηγητές της σχολής για το πολυδιάστατο έργο τους.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Σχολής, Γρηγόρης Κακούρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας για την αμέριστη πατρική αγάπη και συμπαράσταση με την οποία περιβάλλει την Σχολή διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι καθηγητές θα συνεχίσουν να εργάζονται υπηρετώντας αυτό το διακόνημα.

Στον Αγιασμό της Νέας χρονιάς παρόντες ήταν οι καθηγητές της σχολής, ο Δημήτριος Καρκαλάτος, υποδιευθυντής της σχολής και πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ο Κωνσταντίνος Ρούτουλας αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων και πρωτοψάλτης του προσκηνυματικού Ι. Ν. Αγίου Αναστασίου και ο Ιωάννης Χαβιαρλής, Λαμπαδάριος του καθεδρικού Ι. Ν. Αγίου Πέτρου Άργους, καθώς και η γραμματεία της Σχολής Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.

Στο τέλος του αγιασμού, παρουσία του Μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου.

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος η οποία ιδρύθηκε κατά το παρελθόν έτος 2017 με την πρωτοβουλία και ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη επιστημονική καθοδήγηση του κ. Διαμαντή Μαυραγάνη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου-Μουσουργού και ειδικού μουσικού συμβούλου.

Οι καθηγητές της σχολής προσπαθούν να μεταδώσουν στα παιδιά, στους νέους και στις νέες την του Δαμασκηνού θεία τέχνη συμβάλλοντας στην διάσωση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και στην μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των Ιεροψαλτών που διακονούν και πρόκειται να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κείμενο-φωτογραφίες: Ευάγγελος Μπουγιώτης