Τέλεση Ευχελαίου στον Ι.Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου τελέσθηκε χθες Μ. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου με τη συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού και των Διακόνων του.

Ο Μητροπολίτης μίλησε αρχικά για το Ι. Ευχέλαιο τονίζοντας ότι, με την τέλεση αυτού του Μυστηρίου, προσελκύουμε το έλεος και την χάριν του Θεού, αφού Αυτός είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι προσεύχεται και για τον φωτισμό των επαϊόντων ιατρών, δηλαδή, των κατ’ επάγγελμα ιατρών, ώστε συστηματικά να επιβλέπουν τις ασθένειες και να χορηγούν τις κατάλληλες για την κάθε περίπτωση θεραπευτικές αγωγές, που συνδυασμένες με την Χάριν του Θεού, θεραπεύουν όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα και την ψυχή.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να προσεύχονται για τις οικογένειές τους, την πόλη τους, την Πατρίδα και όλον τον κόσμο και ευχαρίστησε τον Θεό για τις δωρεές Του εκφράζοντας την χαρά του που οι πιστοί, άρχοντες και λαός πάντοτε συμμετέχουν ενεργά, με τάξη, με ευπρέπεια, με κατάνυξη και με υπομονή, στις Ι. Ακολουθίες ως γνήσιοι μαθητές του Χριστού και ενεργά μέλη της Εκκλησίας Του.