Τελευταία στάση της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Άγιο Όρος, η Μονή Παντοκράτορος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος ήταν η τελευταία στάση της Προσκυνηματικής επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στο Άγιο Όρος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Ελπιδοφόρος και η συνοδεία του, σαράντα Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, επισκέφθηκαν τις μονές Ξενοφώντος, Σίμωνος Πέτρα, Φιλοθέου, Καρακάλλου και Παντοκράτορος.

Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος, όπου τέλεσε την ιερά αγρυπνία και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων καθώς και τον Αγιασμό των υδάτων στις 19 Ιανουαρίου.

Μετά, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Φιλοθέου, επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο αείμνηστος πρώην ηγούμενος της μονής Φιλοθέου, Εφραίμ, πρωτοστάτησε στην ίδρυση πολλών μοναστηριών στην Αμερική, τα οποία λειτουργούν μέχρι και σήμερα με το αγιορείτικο τυπικό.

Το βράδυ του Σαββάτου, 20 Ιανουαρίου, βρέθηκε στη Μονή Σίμωνος Πέτρας και την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε τη Μονή Καρακάλλου.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Ιβηρίτικο κελί της Αγίας Άννης και στη συνέχεια αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς για την Ουρανούπολη.

Αμέσως μετά, αναχώρησε το πρωί από το Άγιον Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στον Άθωνα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έφθασε στη Θεσσαλονίκη και από σήμερα, 23 Ιανουαρίου, ξεκινώντας σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες, έως και το τέλος της εβδομάδας.