Τα στελέχη της Μητρόπολης Σμύρνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Υπό την ηγεσία του Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, επισκέφθηκαν, στις 6 Σεπτεμβρίου, το Ιερό Κέντρο οι κληρικοί και οι συνεργάτες της Μητροπόλεως Σμύρνης, έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα και πατρικής στοργής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε ιδιαίτερη ακρόαση.

Κατά την ακρόαση, ο κ. Βαρθολομαίος παρουσίασε εν συντομία το επιτελούμενο στη Σμύρνη εκκλησιαστικό έργο, το οποίο αφορά στην οργάνωση και στελέχωση της Ι. Μητροπόλεως και της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης και στην διαποίμανση του πολυεθνικού αυτής ποιμνίου, απαρτιζομένου εκ Ρωμηών, εξ Ελλάδος, Σλαυοφώνων, Ρουμάνων, Γεωργιανών, Αγγλοσαξώνων και λοιπών εθνικοτήτων Ορθοδόξων.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τακτική αποστολή ρουμανοφώνου, ουκρανοφώνου, γεωργιανοφώνου και άλλων κληρικών εκ της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής ΚΠόλεως στην Σμύρνη προς εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών των συγκεκριμένων πιστών (κυρίως του Ι. Μυστηρίου της Εξομολογήσεως) και ζήτησε την Πατριαρχική ευλογία για την συμπλήρωση (11 Σεπτεμβρίου) πέντε ετών από της εκλογής, χειροτονίας και καταστάσεως αυτού στην Αποκαλυπτική Λυχνία της Σμύρνης.

Εν συνεχεία, παρουσίασε στον Πατριάρχη τον προσφάτως υπ’ αυτού χειροτονηθέντα διάκονο Ιερολογ. κ. Ανδρέαν Ρωμανόφκσκυ και τον άρτι προσληφθέντα, εξ αποσπάσεως εκ της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Πολύκαρπο Θεοφάνη, τους οποίους Ούτος ευλόγησε και ευχήθηκε καλλίκαρπο και πολύκαρπο διακονία εν τη Ορθόδοξη Κοινότητα και Ι. Μητρόπολη Σμύρνης.

Ο δε νεοπροσληφθείς κληρικός προσέφερε στον νέο Ποιμενάρχη του, διά των σεπτών χειρών του Οικουμενικού Πατριάρχη, απότμημα εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του, προς ευλογία των μελών της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης.

Για τούτο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατ’ ιδία Πατριαρχική φιλοτιμία και προαίρεση, απένειμε στον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρο κ. Αθανάσιο Κατζιγκά, Ιερατικώς Προισταμένο της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, εκφράζοντάς του την Πατριαρχική ευαρέσκεια για την εύορκο και μετά ζήλου διακονία του στην πρωτευούσα της Ιωνίας, αλλά και ως λευίτου λευκανθέντος εν τη ιερωσύνη, ευχηθείς αυτώ υγιεία κατ’ άμφω και δύναμη στην συνέχιση αυτής.

Η Οικουμενικός Πατριάρχης, ευλόγησε και τους λοιπούς παρισταμένους συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως, Ευγεν. κ. Έλλην Φυλλίδου, μέλος της Επιτροπής της Ορθοδόξου Κοινότητος, Εντιμ. κ. Αντώνιο Οζκουρκούτη, Ιδιαίτερο Γραμματέα του Μητροπολίτου, και Ελλογιμ. κ. Παυλίναν Ρωμανόφκσκαια, Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως, απουσιασάντων, απροόπτως, διά λόγους υγιείας και λοιπούς, των Εντιμ. κ. Γεωργίου Θεοδωρίδου, Προέδρου, και Ευγεν. κ. Θεοδώρας Χατζούδη, Αντιπροέδρου και Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων, της Ορθοδόξου Κοινότητος.

Τα στελέχη της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης κατά την διαμονή τους στην Πόλη επισκέφθηκαν την Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μ. Ρεύματος και έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής από τον Επόπτη της Περιφέρειας Βοσπόρου Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου και τον Εντιμ. κ. Γ. Παπαλιάρη, Πρόεδρο, και μελών της Επιτροπής της Κοινότητος.