Τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Μονής Πανορμίτου

Στην παλαίφατη Μονή του Μεγάλου Σωτήρος, του Πανορμίτου Μετόχιο, σήμερα ημέρα Κυριακή 17η Ιανουαρίου 2021, ο Αρχιθύτης της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος προσέφερε την αναίμακτον Θεία Λατρεία «στον Αναστάντα εκ νεκρών και φωτίσαντα πάντα» Δεσπότη Χριστό, υπό την πανδαισία των αναστασίμων ύμνων του Βαρέος ήχου.

Οικοδεσπότης της λειτουργικής αυτής συνάξεως, συγκαλών στην πνευματική τούτη ευωχία, «ο αρχηγός των ασκητών και της ερήμου το μέγα κειμήλιον», ο Μέγας Αντώνιος, για τον οποίο η Μονή ευμοιρούσα, ύψωσε ταπεινό παρεκκλήσι στην νοτιοανατολική γωνία του πρώτου επιπέδου των ορόφων της. Μα για το αιδέσιμον της ιεράς του μνήμης και για την τιμή της Αρχιερωσύνης, η Θ. Λειτουργία ετελέσθη στο Καθολικό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Συλλειτουργοί του Αρχιερέως, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της κυριάρχου Μονής του Πανορμίτου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιος Πατρός και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός. Έψαλλαν μελωδικότατα ο κ. Μερκούριος Γιανναράς, μετά του κ. Εμμανουήλ Κυπριώτη.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη μεγάλη μορφή του εορταζομένου Αγίου, ευχήθη τα δέοντα στον άγοντα τα ονομαστήριά του Καθηγούμενον π. Αντώνιο, αναφερόμενος στην εύορκη διακονία του, καθώς και στο υγιές εκκλησιαστικό του φρόνημα, διά των οποίων με την Χάρη του Θεού και του Ταξιάρχου, υπηρετεί από την Ηγουμενική θέση με αυταπάρνηση την Μονή του Πανορμίτη και ευρύτερα την Εκκλησία.

Ο δε π. Αντώνιος εν συγκινήσει ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την εμπιστοσύνη και την πατρική αγάπη που περιβάλλει την Μονή και τον ίδιο, εκζητών τις Αρχιερατικές του ευχές και ευλογίες για την θεοφιλή συνέχισιη της Ηγουμενικής Διακονίας του.