Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Μητροπολίτης Πολωνίας στον Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Στις 25 Ιανουαρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Άγιου Σάββα, του πρώτου Σέρβου αρχιεπισκόπου, όποτε και ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας εόρτασε τα ονομαστήριά του.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Μπιέλσκο κ. Γρηγορίου και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Χαϊνούφκα κ. Παύλου, του Επισκόπου Σιεμιάτιτσε κ. Βαρσονόφιου και άλλων κληρικών, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Σάββας προσευχόταν από το ιερό βήμα.

Στην ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης κ. Σάββας μίλησε για τις γεωπολιτικές προκλήσεις της σημερινής εποχής. Τόνισε τη διαχρονική φύση του εκκλησιολογικού χώρου, όπου ο Θεός παραμένει αμετάβλητος και η αποστολή του ευαγγελισμού της Εκκλησίας είναι αιώνια. Προέτρεψε τους πιστούς και τις πιστές να παραμείνουν ακλόνητοι στην πίστη τους, αφιερώνοντας την καρδιά τους και την εμπιστοσύνη τους στον Χριστό. Ζώντας με αυτόν τον τρόπο, οι πιστοί και οι πιστές μπορούν να ξεπεράσουν τους πειρασμούς που θέτουν οι δυνάμεις του σκότους. Παρά την πολυπλοκότητα της καθημερινής ζωής, ο Μητροπολίτης Σάββας τόνισε την παρουσία της χάρης του Θεού στον κόσμο, τονίζοντας την ανάγκη οι άνθρωποι να ακούσουν και να δουν την καθοδήγηση του Θεού στη ζωή τους.

Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε τη σημασία της ενδυνάμωσης της πίστης στον Χριστό και στην Εκκλησία. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους ιεράρχες, τους προσκεκλημένους, τους κληρικούς, τους μοναχούς, τις μοναχές και τους παρευρισκόμενους νέους και νέες, ευχόμενος σε όλους και όλες να έχουν την ευλογία του Θεού.

Πηγή και φωτογραφίες: orthodox.pl