Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, εορτάστηκε, εκ μεταθέσεως, η Ονομαστική εορτή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως ως «Παρρησία», συμφώνα προς την Προσκυνηματική Τάξη.

Την Παρασκευή, στον μοναστηριακό Ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έλαβε χώρα η επίσημη Κάθοδος στο Ναό της Αναστάσεως και τελέστηκε ο Εσπερινός στο Καθολικό, προεξάρχοντος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, των Αγιοταφιτών Αρχιερέων προσευχομένων εντός του Ιερού Βήματος και συνιερουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως η θεία Λειτουργία του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου και συλλειτουργούντων των Αρχιερέων: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ. Θεοφάνους, Ιόππης κ. Δαμασκηνού, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, Λύδδης κ. Δημητρίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ων πρώτος ο Γέρων Καμαράσης Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και των άλλων διακόνων, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου Συμεών, Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και με συμμετοχή μοναχών, μοναζουσών και λαικών, μελών της Παροικίας και του ποιμνίου.

Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε Δοξολογία επί τη μνήμη των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, και της Ονομαστικής εορτής του Μακαριωτάτου.