Τα «έψαλλε» στον Πάπα Φραγκίσκο ο Αρχιεπίσκοπος

Με εντυπωσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πω την αλήθεια. Δεν τον έχω συνηθίσει να ανοίγει τόσα θέματα, πολιτικά, γεωπολιτικά και θρησκευτικά μέσα σε ένα απόγευμα. Η ομιλία του ήταν κόλαφος κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ευγενής ο Πάπας Φραγκίσκος δε μπορώ να πω. Ο Ξένιος Δίας επιβάλλει να είμαστε καλοί με τους καλεσμένους μας. Γι’ αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος τον καλοδέχτηκε μεν, βρήκε όμως την ευκαιρία και τα έψαλλε μια χαρά στον Πάπα και τους ηγέτες του κόσμου. «Αργεί να μιλήσει, αλλά αν μιλήσει ο αρβανίτης, φαρμάκι βγάζει η γλώσσα του» μου έλεγε Μητροπολίτης που ήταν αυτήκοος μάρτυρας.

Και τι δεν του είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Πάπα. Ζητήστε συγγνώμη που δεν βγάλατε μιλιά όταν οι Έλληνες προσπαθούσαν να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους. Ζητήστε συγγνώμη για όλα όσα έχετε κάνει στους Ορθοδόξους εσείς οι Καθολικοί. Κάνε παρέμβαση Πάπα – εσύ που είσαι μεγάλος και τρανός και σε λαμβάνουν όλοι σοβαρά υπόψη σα να του έλεγε ο Ιερώνυμος – για να σταματήσει η Τουρκία να χρησιμοποιεί τους μετανάστες στο Αιγαίο ως εργαλείο για να πετύχει τους σκοπούς της και να εκβιάζει την Ευρώπη.

Αποκάλεσε και με λίγα λόγια «υποκριτική» την συμφωνία της Γλασκώβης για την προστασία του περιβάλλοντος στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες του κόσμου. Πολλά λόγια και από ουσία τίποτα, με λίγα λόγια. Σα να του είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Πάπα, «αν δεν κάνουμε εμείς οι χριστιανοί κάτι και περιμένουμε από τους ηγέτες του κόσμου, τότε ο πλανήτης έχει τελειώσει».

Φανφάρες και ουσία

Για να σας πω και την αλήθεια, όλα όσα λέει ο Πάπας Φραγκίσκος, οι Ορθόδοξοι τα ακούν λίγο βερεσέ. Πήρε, λένε οι Καθολικοί, εξήντα άτομα να τους δώσει άσυλο στο Βατικανό. Δέκα, πριν πέντε χρόνια από τη Μυτιλήνη. Και πενήντα τώρα από την Κύπρο. Λεπτομέρεια: αν δεν πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει η Ε.Ε. τότε τους στέλνουν «πακέτο» στην Τουρκία, από εκεί που ήρθαν.

Να σας πω και τα πραγματικά νούμερα της δουλειάς που έχουν κάνει οι Ορθόδοξοι (μόνο στην Εκκλησία της Ελλάδος) όλο αυτό τον καιρό;

Λοιπόν συγκρατήστε τα νούμερα: τουλάχιστον 10.000 μετανάστες έχουν φύγει από την Ελλάδα για άλλες χώρες της Ευρώπης με το πρόγραμμα ενσωμάτωσης που υλοποιεί η αρμόδια υπηρεσίας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια (ΜΚΟ «Συνύπαρξις») με τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και τον Γεν. Δντή Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη. Μαζί με την ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχουν φιλοξενήσει επίσης 700 ανήλικους μετανάστες στις δομές φιλοξενίας τους.

Περίπου εξήντα αεροπλάνα σαν αυτά τα μεγάλα που μετακινείται ο Πάπας σα να λέμε…Σκεφτείτε πως αν δεν ήταν η Εκκλησία θα είχαμε ακόμη 10.000 μετανάστες στην ταλαίπωρη χώρα μας…

“Μελχισεδέκ”