Τα Χριστούγεννα στην Ντόχα του Κάταρ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρεπεία εoρτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Ντόχα του Κάταρ.

Το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022, το απόγευμα άρχισε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία στην Αραβική και Αγγλική γλώσσα.

Το πρωί της Κυριακής, 25 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Ελληνική, Αραβική και την Ρουμανική γλώσσα, παρουσία του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεωργίου Ζαφείρη, του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου κ. Αργυρίου Κωστούρου και τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιος τράπεζα στην αίθουσα ξενοδοχείου της πόλεως, στην οποία παρεκάθησαν οι κληρικοί και μέλη του ποιμνίου.

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Σλαυονική, Σερβική και Αραβική γλώσσα, με την συμμετοχή πολλών πιστών, παρουσία του Αναπληρωτού Επικεφαλής Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα και μέλη του προσωπικού της Πρεσβείας της Ρωσίας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

Των ακολουθιών προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Ιερέως π. Γεωργίου. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ’, στις γλώσσες, τις οποίες τελέσθηκε η εκάστοτε Ακολουθία, στις αντίστοιχες γλώσσες έψαλλαν και οι χορωδίες των ψαλτών.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων