Τα Χριστούγεννα εορτάστηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή του Κατάρ

Εν μέσω της ενσκηψάσης πανδημίας, γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Ντόχαν του Κατάρ.

Την Πέμπτη,11ην/24η Δεκεμβρίου 2020 το εσπέρας, ξεκίνησε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην Αραβική και Αγγλική γλώσσα.

Το πρωί της Παρασκευής, 12ης / 25ης Δεκεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Αραβική, την Ελληνική και την Ρουμανική γλώσσαν, παρουσία του Πρέσβη της Μολδαβίας εις την Ντόχαν κ. Βίκτωρος Τβίρτσουν και του Ακολούθου Αμύνης της Πρεσβείας της Ελλάδος Σμηνάρχου κ. Κυριάκου Δημητράκουλα. Λόγω του covid 19, στον Ιερό Ναόντου Αγίου Ισαάκ του Σύρου επιτρέπεται να συμμετέχουν στην θείαν Λειτουργίαν μόνο εκατόν πεντήκοντα πιστοί. Οι υπόλοιποι προσελθόντες πιστοί την ιδία ημέρα της εορτής συμμετείχον στον Όρθρον και την θείαν Λειτουργία, την οποίαν τέλεσε ο Πρεσβύτερος Δημήτριος στο Παρεκκλήσιον της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το πρωί της Τετάρτης, 24ης Δεκεμβρίου 2020/ 6ης Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος, διαβάστηκαν οι Μεγάλες Ώρες, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, το απόγευμα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Σλαυονική, και Σερβική γλώσσα, παρουσία του Πρέσβεως της Σερβίας στην Ντόχαν κ. Γιασμίνκο Ποζντέρατς, τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Των ακολουθιών προεξήχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Ιερέως π. Δημητρίου. Αντί κηρύγματος διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, στις γλώσσες, στις οποίες τελέστηκε και η εκάστοτε Ακολουθία. Στις αναλόγες γλώσσες έψαλλαν και οι χορωδίες των ψαλτών.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων