Τα Άγια Θεοφάνεια στην Σμύρνη

© fanarion.blogspot.com

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Σμύρνη, στον Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, σύμφωνα με το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, τόσο της παραμονής όσο και της κυρίας ημέρας της Εορτής, 5ης και 6ης Ιανουαρίου, αντιστοίχως, Ιεράς Ακολουθίας. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών εκκλησιάσθησαν η κ. Δέσποινα Μπαλκίζα, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, μέλη των Ελληνικών Διπλωματικής Αρχής και Στρατιωτικής Αποστολής στο Αρχηγείον του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη, μετά των οικογενών των, καθώς και η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης.

Ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε και κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, κατά την οποία ήχθησαν και τα Άγια Χριστούγεννα κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο, όπου εκκλησιάσθηκαν σλαυόφωνοι Ορθόδοξοι.

Κατά το εορταστικό τριήμερο ο οικείος Ποιμενάρχης είχε συμπαραστάτες στο λειτουργικό πρόγραμμα τους Διάκονο κ. Βοσπόριον Μαγκαφάν, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο Ψαραύτη, ρωσσομαθή.

Πηγή: fanarion.blogspot.com

© fanarion.blogspot.com
© fanarion.blogspot.com
© fanarion.blogspot.com
© fanarion.blogspot.com