Τα Άγια Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Δέρκων

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Κωνσταντινουπόλεως (Γεσήλκιοι).

Τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία, τον Μεγάλο Αγιασμό, τον Αγιασμό των υδάτων και την κατάδυσιη του Τιμίου Σταυρού τέλεσε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Εκκλησιάστηκαν ο εκπρόσωπος του Γενικού προξενείου της Κωνσταντινουπόλεως εντιμ. κ. Νικόλαος Εμιρζάς, εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπών την γενική πρόξενο της Ελλάδος ενταύθα κ.Γεωργία Σουλτανοπούλου, ο εξοχώτατος κ. Βασίλειος Καραμπελιάς με τη σύζυγο, ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου εντιμ. κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης μετά των μελών της επιτροπής και πλήθος κόσμου.

Στα κρύα νερά της Θάλασσας του Μαρμαρά, βούτηξαν τέσσερις νέοι από την κοινότητα, και τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός κ. Νικόλαος Ερασλάν, στον οποίο ο Μητροπολίτης Γέρων προσέφερε ως ευλογία σεβαστό χρηματικό ποσό, ενώ ευλόγησε και τους άλλους κολυμβητές.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιταν κατά το έθος, ευχόμενος καλό, υγιεινό, καρποφόρο και κατά πάντα ευλογημένο νέον έτος.