Σύσκεψη του Μητροπολίτη Θηβών και του Δημάρχου Ορχομενού

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο Ορχομενού σύσκεψη, μεταξύ του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου και του Δημάρχου Ορχομενού κ. Παρασκευής Καράλη με θέμα την ενημέρωση, σχετικά με το σχεδιασμό και την πορεία υλοποίησης των κατωτέρω έργων:

Α) «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού (αρχαίο θέατρο – θολωτός τάφος Μινύου-Ναός Παναγίας Σκριπούς)

Β) «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού – Αποκατάσταση κτηρίου κελλιών – πρεσβυτερίου του Ι. Ναού Παναγίας Σκριπούς»

Γ) «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, περιοχή Ι.Ν. Παναγίας Σκριπούς».

Στη σύσκεψη επικράτησε πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης για την επίτευξη των στόχων των έργων που αποτελούν αντικείμενο κοινού ενδιαφέροντος τόσο για την Εκκλησία όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκτιμάται ότι η όλη ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων και η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στην περιοχή Παναγίας Σκριπούς που θα συντελεστούν θα αναδείξουν τον ιστορικό Ναό της Παναγίας της Σκριπούς, που είναι ο αρχαιότερος Βυζαντινός Ναός της Βοιωτίας, το αρχαίο θέατρο και το θολωτό τάφο του Μινύα και σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος των Πηγών Χαρίτων και της όμορης Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις Καμπιών θα αποτελέσουν αντικείμενο γενικότερου ενδιαφέροντος και θα αναζωπυρώσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή με κυρίαρχο στοιχείο το λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό.