Σύνοδος προς βουλευτές: Μπαίνουν τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών

Επιστολή επτά σελίδων απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, εν όψει της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον γάμο των ατόμων ιδίου φύλου.

Με την επιστολή καλεί τους βουλευτές να λάβουν υπόψη τους ότι το νομοσχέδιο “δεν επιλύει με μεταβατική ρύθμιση ένα παρόν πρόβλημα ορισμένων ομοφυλοφίλων, αλλά ανατρέπει συνολικά και πάγια τους οικογενειακούς θεσμούς της χώρας”. Προσθέτει δε ότι θύματα της νομοθεσίας δεν θα είναι αφηρημένες αξίες, αλλά τα δικαιώματα των μελλοντικών παιδιών και τα θεμέλια λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας.

Η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο για ουδετεροποίηση των φύλων στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, καθώς και ότι μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδεμόνες, ενώ τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών.

Υποστηρίζει ακόμη ότι στην Ελλάδα τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών ικανοποιούνται μέσω του συμφώνου συμβίωσης, καθώς και ότι “δεν υπάρχει υποχρέωση της χώρας από το Σύνταγμα ή από διεθνή σύμβαση (πχ ΕΣΔΑ), ώστε να θεσπίσει ομόφυλο γάμο και ομόφυλη γονεϊκότητα”.

Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει πως άνθρωποι ισχυρίζονται ότι διακυβεύονται ανθρώπινα δικαιώματα και ρωτούν εάν θα συνταχθούμε με την πλειοψηφία των προοδευτικών κοινωνιών.

Και προσθέτει ότι “ο ελληνικός λαός δεν είναι λιγότερο προοδευτικός, επειδή στο ζήτημα της ανατροφής παιδιών ιεραρχεί τη φυσική ανάγκη του παιδιού για πατέρα και μητέρα”.

Θεωρεί δε πως ενώ προβλήθηκε ότι το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την παρένθετη κύηση υπέρ ζευγαριών ανδρών, εκτιμά ότι αντιφατικές ρυθμίσεις προβλέπουν ότι θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα η απόκτηση παιδιών με παρένθετη κύηση, εάν καταχωρίστηκε σε αλλοδαπό κράτος που την επιτρέπει.

“Τα παραπάνω είναι κίνητρα για την οικονομική εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών εντός και εκτός Ελλάδα και τη μετατροπή τους σε κατ’ επάγγελμα κυοφόρους-μηχανές αναπαραγωγής”.