Συνεργασία της Ρωσικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία με την πολιτεία κατά των ναρκωτικών

Του Κώστα Ονισένκο

Οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες συμφωνία συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Εξαρχίας της Ρωσικής Εκκλησίας στο Μινσκ και του υπουργείου Εσωτερικών, η συνεργασία αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάπλωσης των ναρκωτικών ουσιών στην κοινωνία.

“Με την σημερινή συμφωνία που υπογράψαμε προβλέπεται ότι θα εργαστούμε από κοινού προς όλες τις κατευθύνσεις για την προφύλαξη από την απειλή των ναρκωτικών στην λευκορώσικη κοινωνία, θα βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους” είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας Ιβάν Κουρμπακόβ στις 21 Μαΐου.

Από την πλευρά του ο Έξαρχος του Πατριάρχη της Μόσχας, Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβσκ Βενιαμίν είπε ότι “Μόλις προέκυψε αυτό το πρόβλημα, αμέσως έγινε αντικείμενο ανησυχίας των εκκλησιαστικών λειτουργών”.

Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Αύγουστο η Λευκορωσία έχει μετατραπεί σε θέατρο βίας εκ μέρους της πολιτείας εξαιτίας των μαζικών διαμαρτυριών για εκλογική νοθεία εκ μέρους της “κυβέρνησης” Λουκασένκο.

Χιλιάδες άτομα έχουν συλληφθεί, κακοποιηθεί ενώ υπάρχουν στοιχεία και για δολοφονίες αντιφρονούντων.

Το μεγαλύτερο μέρος της καταστολής πραγματοποιείται με συντονισμό και από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.