Συνεργασία Μητρόπολης Λήμνου με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

© limnosfm100.gr

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος ο Γ΄, στα πλαίσια της ποιμαντικής του μέριμνας και ευθύνης για την βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων των κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, όσο και των ενδιαφερομένων λαϊκών, δημιουργεί την ευκαιρία συνεργασίας της Ιεράς Μητρόπολεώς Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, να συμμετάσχουν σε μοριοδοτούμενα εξ’ αποστάσεως προγράμματα επιμορφώσεως, μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλού επιστημονικού επιπέδου, στα οποία διδάσκουν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και εξειδικευμένα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Η μόνη βασική προϋπόθεση είναι η χρήση υπολογιστή (ή τάμπλετ) με κάμερα και μικρόφωνο για σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) αποτελεί αυτόνομο Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.) με κύριο σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Ι.Π.Ε. και οδηγεί στη χορήγηση βεβαίωσης Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης σε κληρικούς και δημοσίους υπαλλήλους με βάση το Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης στο δημόσιο τομέα (άρθρο 64 του Ν. 4415/2016).

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων εκτός από την διά ζώσης μέθοδο εκπαίδευσης και την εξ αποστάσεως. Έτσι, τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όλη την επικράτεια της χώρας και εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας».

Η πρώτη φάση του Προγράμματος μπορεί να έχει ως θεματολογία μία εκ των παρακάτω τριών ενοτήτων που αφορά στην :

  1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ.
  2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.
  3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΝΘΟΥΣ.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα υλοποιούνται απογευματινές ώρες (18:00 – 20:30) μία φορά την εβδομάδα, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 25/01/2021 μέχρι 08/03/2021.

Για εκδήλωση συμμετοχής και ένταξης στο πρόγραμμα μπορεί να σταλεί email εντός πέντε ημερών από σήμερα στους υπεύθυνους γι΄ αυτό το θέμα κληρικούς της Μητροπόλεως:

  1. Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο archkyralex@gmail.com
  2. Πρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Σκουτή p.spyridon.skoutis@gmail.com

Όταν ληφθούν τα αιτήματα και αναδειχθεί το θέμα προτίμησης, σε όσους δήλωσαν ενδιαφέρον θα σταλεί έντυπη αίτηση για να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα προσωπικά στοιχεία και θα πληροφορηθούν τον σύνδεσμο, για να ολοκληρωθεί η τελική φόρμα συμμετοχής.