Συνεργασία «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην ακριτική Κω

Σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης σύναψε σήμερα ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ιπποκράτης» και την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Αποστολής», το σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους της «Αποστολής» ο γενικός διευθυντής της Κωνσταντίνος Δήμτσας, εκ μέρους του «Ιπποκράτη», η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, ο μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ. Επίσης, σημειώνεται πως πρόθεση των δύο πλευρών-οργανισμών είναι η ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και δράσης, όπως η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας και της παραβατικότητας, η προώθηση της παιδείας και απασχόλησης στα παιδιά και τους νέους.

Σύμφωνα με το υπογραφέν σύμφωνο, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην προαγωγή της υγείας και ιδιαιτέρως της ψυχικής υγείας, με έμφαση στη νόσο Αλτσχάιμερ και συναφείς παθήσεις. Προβλέπεται μάλιστα η σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδας Ψυχικής Υγείας Άνοιας και Νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς και προγράμματος ψυχογηριατρικής σε συνεργασία με το Γηροκομείο της Ι. Μ. Κώου.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η «Αποστολή» διαθέτει στην Αθήνα Ολοκληρωμένη Μονάδα Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Παθήσεων «Καρέλλειον» στο Χαλάνδρι Αττικής.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» υπογράμμισε το ενεργό ενδιαφέρον που η «Αποστολή», ως ο κατ’ εξοχήν Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει για τις ακριτικές περιοχές της χώρας, για τις οποίες κατόπιν σχετικής οδηγίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου έχει αναπτύξει ένα πλέγμα προγραμμάτων και δράσεων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαιτέρως υπό τις παρούσες δυσχερείς κοινωνικό-οικονομικές και ευρύτερες γεωπολιτικές συνθήκες. Η Κως, ανέφερε ο κ. Δήμτσας, αποτελεί πλέον μέρος των δράσεων αυτών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο μητροπολίτης Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ τόνισε τη σημασία των επιδιωκόμενων στόχων για το σύνολο της κοινωνίας, η πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης», Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη εξήρε τη σημασία και τις προοπτικές που διανοίγονται και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επιτυχία της συνεργασίας αυτής.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Αποστολής» ότι ο Θεοδόσης Νικηταράς, δήμαρχος Κω, ο οποίος παρέστη κατά την υπογραφή, τόνισε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για το νησί της Κω και διαβεβαίωσε ότι ως εταίρος της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης», θα πράξει το καλύτερο δυνατόν για την επιτυχή πορεία της συνεργασίας.