Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις των Μητροπόλεων για το 1821

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 24 Ιουνίου:

_20:00 | ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες στον μαθητικό διαγωνισμό για το 1821.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρασκευή 25 Ιουνίου:

_10:30 | Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο πλαίσιο των ΚΖ΄ Παυλείων, θα διοργανώσει στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας, Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο (Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Ιουνίου 2021) με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και οι πνευματικές διεργασίες πριν το 1821».

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021:

_17:00 | Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης συνδιοργανώνοντας με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης εκδηλώσεις για τη νίκη των Μανιατών και των δρεπανηφόρων γυναικών της Μάνης κατά των στρατευμάτων του Ιμπραήμ (Βέργα και Διρός, Ιούνιος 1826), θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Ημερίδα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης με θέμα: «Η συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση». Στη συνέχεια, θα γίνει η αναπαράσταση της απόκρουσης των στρατευμάτων του Ιμπραήμ από τις Μανιάτισσες με τα δρεπάνια, στην παραλία του Διρού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στον Πύργο Διρού θα συλλειτουργήσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ και θα ακολουθήσουν ταυτόχρονες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της Αρεόπολης και Πύργου Διρού.

Στις 10:30 ο Μητροπολίτης Μάνης θα τελέσει τη Δοξολογία για να τιμηθεί η μάχη του Διρού του 1826.

Κυριακή 27 Ιουνίου:

_Πρωί | Ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας. Στις 10:30 θα τελεσθεί η Δοξολογία με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στέφανο στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο.

_19:00 | Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας εκδήλωση με θέμα: «Επαναστατικά Συντάγματα του 1821».
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

_21:00 | Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου θα διοργανώσει εκδήλωση στο ανοικτό θέατρο του Λόφου Αγίου Γεωργίου του Κιλκίς με θέμα: «Από την Ελληνική Επανάσταση στα Ελευθέρια του Κιλκίς».

Ομιλίες θα παρουσιάσουν ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, και ο κ. Χρήστος Ίντος.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.